MENU

Zijn Broches Unisex? Zowel voor mannen als voor vrouwen?

16 dagen geleden door Alisha geschreven

Al eeuwenlang worden broches beschouwd als een onmisbaar accessoire voor zowel mannen als vrouwen. Maar de laatste jaren wordt het steeds populairder voor mannen om een broche te dragen, naast het traditionele vrouwelijke publiek. Zijn broches geschikt voor beide geslachten, of moeten ze uitsluitend met vrouwen geassocieerd blijven? Dit artikel kijkt naar de geschiedenis van broches, hun huidige populariteit bij beide seksen, en of het dragen ervan geschikt is voor elke gelegenheid.

Broches bestaan al sinds de oudheid en werden oorspronkelijk gebruikt om kleding aan elkaar te bevestigen. In veel culturen over de hele wereld hebben ze lang gediend als symbolen van macht en status. Zo droegen Romeinse soldaten vaak een grote metalen schijf op hun tuniek om hun rang aan te geven; terwijl in de Middeleeuwen adellijke vrouwen hun gewaden versierden met sierlijke sieraden. Naarmate de tijd verstreek, ontwikkelden broches zich tot decoratieve stukken die gedragen konden worden om een outfit te verfraaien.

In de moderne tijd komen en gaan modetrends, maar één ding blijft waar: broches worden nog steeds gedragen door zowel mannen als vrouwen. Het wordt niet langer gezien als een exclusief vrouwelijk accessoire; in plaats daarvan is het iets geworden dat door iedereen gedragen kan worden, ongeacht het geslacht. Mannen kunnen kiezen voor eenvoudiger ontwerpen – zoals een eenvoudige speld of staaf – terwijl vrouwen kiezen voor meer ingewikkelde stukken met edelstenen of delicate details. Of je er een gewoon draagt of versierd met juwelen is helemaal aan jou!

Voor de gelegenheden waarbij je een broche kunt dragen zijn er eigenlijk geen regels meer. Het is volkomen aanvaardbaar om een broche te dragen bij formele gelegenheden zoals bruiloften of black tie gala’s; maar ook casual aangelegenheden zijn toegestaan! Het dragen van een subtiel sieraad (zoals een kleine speld) kan precies de juiste hoeveelheid detail toevoegen zonder dat je je overdreven gekleed voelt; terwijl grotere opvallende stukken een outfit in een handomdraai van gewoon naar buitengewoon kunnen brengen!

In het algemeen kun je stellen dat het dragen van een broche nu als unisex wordt beschouwd – dus als je iets unieks zoekt om je garderobe wat flair te geven, waarom probeer je dit tijdloze accessoire dan niet eens? Van klassieke stijlen die perfect zijn voor formele gelegenheden tot funky pins die ideaal zijn voor casual dagjes uit; er is zeker iets voor iedereen! Dus ga je gang en verken de wereld van spelden en broches… je weet nooit welke schatten je kunt vinden!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van maart

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Recente artikelen

Meer over herenarmbanden

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "Zijn Broches Unisex? Zowel voor mannen als voor vrouwen?"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry